Samočisteći magnetni separator iznad pokretne trake (MS F)

Samočisteći magnetni separator iznad pokretne trake MS FOvaj separator se koristi za separaciju naročito većih metalnih magnetskih nečistoća iz lahko propustljivih smjesa transportiranih na pokretnoj traci. Uglavnom je iznad transportne trake smješten s vodoravnim okretanjem za 90 ° ili iznad valjka za iznošenje (videti crteže). Uhvaćene magnetne nečistoće su izbacivane na stranu, pomoću trake koja se okreće oko magneta.

 

 

Magnet iznad pokretne trake možemo na Vaš zahtjev opremiti monitoringom silaska remena i monitoringom obrtanja remena.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama i zahtjevima. NARUČITE PISMENIM PUTEM PONUDU ZA SEPARATOR

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis izvode naši stručno obučeni tehnčari.

 

Konstrukcija separatora iznad pokretne trake

Prilikom konstrukcije separatora smo koristili svoja dugoročna iskustva sa proizvodnjom magnetnih separatora. Posebni smo obraćali pažnju na visok efekat separacije (snagu i domet magnetskog polja), otpornost separatora i u najtežim uvjetima i na njegovu pouzdanost.

Ovaj separator je proizveden na vrhunskim CNC mašinama i korišćene su komponente svjetskih proizvodjača. Na primjer lageri SKF, pogon Nord i pužasti mjenjač univerzal - u slučaju interesovanja može biti opremljen mjenjačem Nord. U cjelini je separator proizveden tako da bi bio otporan i u teškim uvjetima (na primjer u velikoj prašini). Svi lageri su savršeno zaštićeni.

Koliko je efikasan magnet iznad transportera

 

 

 

Samočisteći magnetni separator iznad pokretne trake (MS F EKO) - EKOnomski

Samočisteći magnetni separator iznad pokretne trake ;Ekonomska varijanta gore spomenutog separatora. Kod ovog separatora su takodjer uhvaćene nečistoće izbacivane pomoću trake koja se okreće oko magneta.

Ovaj separator, koji je u izvedbi EKO, je opremljen pogonom Nord. Upotrebljeni su uobičajeni ležajevi. Takodjer tijelo separatora nije tako temeljito pokriveno kao kod tipa MS F. Oba tipa separatora proizvodimo u različitim veličinama tako da ih je moguće instalirati iznad pokretnih traka različite širine.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama i zahtjevima. NARUČITE PISMENIM PUTEM PONUDU ZA SEPARATOR

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis izvode naši stručno obučeni tehnčari.

 

Uporedjivanje  magnetnih  separatora MS F  i  MS F EKO

Osobine Separator MS F Separator MS F EKO
Separator sa automatskim čišćenjem ano ano
Mogućnost instalacije okomito (normalno) i paralelno u odnosu na pokretnu traku ano ano
Visoka efektivnost separacije ano ano
Pogon NORD ano ano
Lageri SKF Standardni ležajevi
Korištenje i u veoma prašnjavoj sredini ano Ne preporučujemo
Pokrivanje tijela separatora ano ne
Mogućnost monitoringa okretanja ano ne
Mogućnost monitoringa silaska sa trake ano ne

Koristan prijedlog za Vas – još efektivnija separacija metala na pokretnoj traci

Umístění magnetické desky a magnetického válce

Prilikom separacije metala iz višeg sloja materijala na pokretnoj traci preporučujemo zbog maksimalne efektivnosti separacije koristiti osim magnetne ploče (1) ili separator iznad pokretne trake  takodjer i magnetni valjak (2), koji razdvaja metale iz donjeg dijela sloja.