Povlačni rotacijski magnetni separator (MSVR)

Povlačni rotacijski magnetni separatorRotacijski magnetni separator se sastoji od magnetnih povlačnih cijevi koje se nalaze u konstrukciji ormarića završen prirubnicama. Komponenta s magnetskim cijevima je smještena na vratilu koje ima elektromotorni pogon (400 V). Tijekom separacije se magnetne cijevi kontinuirano okreću, pa se rizik od oštećenja smanjuje, a takodjer se i snižava rizik od začepljenja separatora manje praškastim materijalom. Površinska obrada separatora je pjeskarena (uz doplatu postoji mogućnost isporuke u uglančanoj izvedbi).

Magnetni separator je završen kvadratnim prirubnicama. U mogućnosti smo udovoljiti Vašim zahtjevima po ulaznim/izlaznim dimenzijama i različitim vrstama finaliziranja.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama i zahtjevima. NARUČITE PISMENIM PUTEM PONUDU ZA SEPARATOR

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis izvode naši stručno obučeni tehnčari.

 

Prednosti separatora

  1. Vrlo visoka efektivnost separacije.
  2. Proizveden je od nerdjajućeg čelika 1.4301.
  3. Rotacione cijevi imaju elektromotorni pogon.
  4. Niži rizik od oštećenja cijevi abrazivnim materijalima.
  5. Mogućnost mijenjanja brzine rotacije magnetnih cijevi.

Kakve materijale separira?

  • Praškaste i manje prolazne materijale
  • Materijale podložne taloženju
  • Abrazivne materijale

Konstrukcija rotacijskog separatora

Magneti su umjetnuti u nerdjajućem kućištu i tako su zaštićeni od oštećenja i njihovo čišćenje je vrlo jednostavno i brzo. Magnetne cijevi se nalaze na rotacijskom vratilu na elektromogorni pogon. Moguće je mijenjati brzinu rotacije magnetskih cijevi na temelju vrste i količine separisanog materijala.

Rotacijske magnetne cijevi

Magnetski separator je opremljen jakim neodijumskim NdFeB magnetima magnetne indukcije 10 400 G (po zahtjevu kupca je mogućee uporebiti magnete sa magnetskom indukcijom više od 14 000 G). Promjer magneta je 30 mm, debljina povlačeće cijevi 30 mm, debljina zida cijevi je oko 0,7 mm. Cijeli uredjaj je kompletno izradjen od nerdjajućeg čelika 1.4301.

Čišćenje magnetskog separatora

Odstranjenje uhvaćnih metalnih nečistoća je vrlo lahko. Nakon skidanja spajalica, izvade se magnetne cijevi iz tijela separatora. Poslije toga se otvore se vratašca i fiksiraju se u tom položaju sigurnosnim čepom.Na magnetne cijevi se stavi odpadni kontejner i onda se izvuku cijevi iz magnetnih jezgara pa metali sami odpadnu u otpadni kontejner i magnetni separator je očišćen.