Dvoetažni iznoseći magnetni bubanj (MBVD)

Dvoetažni iznoseći magnetni bubanjMagnetni bubanj se sastoji od statičkog magnetnog jezgra i rotirajućeg omotača (plašta) s hvataljkama na kojima se zadržavaju metalne nečistoće.

Donji bubanj hvata metalne nečistoće sa transportne trake, a nemagnetni materijal se dalje prijenosi na transportnoj traci.

Gornji bubanj preuzima metalne nečistoće iz donjeg bubnja i prebacuje ih u posebnu posudu. Svaki bubanj ima svoj samostalni motor i mjenjač.

Preuzimanjem materijala izmedju transportne trake i magnetskog bubnja i nakon toga izmedju oba bubnja dolazi do njegove aeracije (provjetravanja) što pomaže da se metali razdvoje od ljepljivog materijala.

Prednosti separatora

  • veoma efektivna dvostupanjska separacija
  • pogodno i za ljepljive materijale
  • dovostruka aeracija (provjetravanje) - povećanje efektivnosti (učinkovitosti) separacije ljepljivih materijala

Kakve materijale može separirati?

  • Rastresite materijale koji se prijenose na transportnoj traci sa gorim osobinama rasipanja.
  • Ljepljive materijale i materijale koji se mogu teško separirati

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama i zahtjevima. NARUČITE PISMENIM PUTEM PONUDU ZA SEPARATOR

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis izvode naši stručno obučeni tehnčari.

Princip dvoetažne separacije

Drugi tipovi magnetnih separatora za suhe smjese

Magnetni bubnjevi

Magnetni bubanj (MB) Magnetni bubanj služi za separaciju metalnih, magnetnih dijelova u praškastim smjesama (obojeni metali, plastični granulat i slično). Standardno je umjetnut ispod levkastog utovarivača mašine ili iza pokretne trake, iz kojih pada neseparirani materijal na magnetni bubanj koji izvodi samu separaciju – razdjeljivanje. Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama i zahtjevima. NARUČITE […]