+421 918 989 695
Po - Pet: 8:00-16:00
magsy@magsy.sk
mi ćemo odgovoriti u roku od 48 sati
Pošaljite upit

Produkti

MENU

Separator u preduzeću za proizvodnju ležajeva

U industrijskim i proizvodnim operacijama, održavanje čistoće i kvaliteta sirovina i materijala ključno je za osiguravanje nesmetanog odvijanja proizvodnih procesa i kvalitetnog rezultata. Magnetski separatori su sve važniji dio ovih operacija. U ovom članku ćemo pogledati magnetni separator koji se koristi u kompaniji za proizvodnju ležajeva.

Magnetski separator u kompaniji koja proizvodi ležajeve

Preduzeće specijalizirano za proizvodnju ležajeva kotača suočilo se s izazovom koji mnoge industrijske kompanije dobro znaju – kako održati radnu emulziju u optimalnom stanju i produžiti joj vijek trajanja. Emulzija za obradu je ključni medij u procesu proizvodnje ležajeva kotača. Međutim, problem je bio što je ova emulzija bila sklona kontaminaciji metalnim česticama. Ove metalne čestice su dolazile iz različitih izvora uključujući sirovine, alate, pa čak i samu mašineriju. Kada su ove metalne čestice ušle u emulziju, izazvale su probleme.

Kako bi riješila ovaj problem, kompanija je odlučila postaviti automatski magnetni separator protoka. Protočni magnetni separator postavljen je u prolaz za emulziju i privlačio je metalne čestice dok su prolazile. Uklanjanjem metalnih nečistoća iz emulzije emulzija je održavana u optimalnom stanju. To mu je značajno produžilo životni vijek. Zahvaljujući čistoj emulziji, kompanija je uspjela značajno smanjiti učestalost zamjene emulzije. To je rezultiralo nižim troškovima kupovine novih medija i smanjenjem otpada. Produženje vijeka trajanja emulzije za 32% imalo je nepogrešiv utjecaj na troškove i efikasnost procesa proizvodnje. Ne samo da je kompanija uštedjela novac na troškovima emulzije i alata, već je povećala kvalitet svojih proizvoda i smanjila negativan utjecaj na okoliš kroz smanjenje otpada.

Koja je primarna namjena magnetnog separatora?

  • Zaštita uređaja: Magnetski separatori pomažu u zaštiti mašina i opreme od oštećenja uzrokovanih metalnim nečistoćama. Metalne čestice mogu uzrokovati habanje i grebanje površina, što može dovesti do skupih popravki i zamjene komponenti.
  • Poboljšanje kvaliteta proizvoda: U industrijama u kojima je čistoća proizvoda ključna, kao što su hrana ili farmaceutski proizvodi, magnetni separatori pomažu u uklanjanju metalnih nečistoća, osiguravajući krajnji proizvod visokog kvaliteta.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram