+421 918 989 695
Po - Pet: 8:00-16:00
magsy@magsy.sk
mi ćemo odgovoriti u roku od 48 sati
Pošaljite upit

Produkti

MENU

Magnetni separatori

Separatori tekućih smjesa sa ručnim čišćenjem

Magnetni separator služi za hvatanje metalnih magnetskih nečistoća u protoku tekućih materija. Opremljen je veoma jakim pernamentnim magnetima i ne prijeti skidanje magnetskih nečistoća protjecanjem tekućine. Prilikom čišćenja, ne morate ukloniti magnetna jezgra od nemagnetskih kućišta od nerdjajućeg čelika i tako ne postoji opasnost od njihovog prljanja ili oštećenja.

Separatori tekućih smjesa sa automatskim čišćenjem

Magnetički separator služi za hvatanje metalnih magnetnih nečistoća u protoku tekućih supstancija. Opremljen je veoma jakim pernamentnim magnetima i ne prijeti skidanje magnetskih nečistoća protjecanjem tekućine. Proces čišćenja je potpuno automatiziran i tako nije neophodna posluga ljudskom radnom snagom. Najveći mogući kvalitet separacije!

Separatori suhih smjesa sa ručnim čišćenjem

Magnetni separator služi za hvatanje metalnih magnetnih nečistoća iz praškastih materijala sa dobrim svojstvima rasipanja. Opremljen je veoma jakim pernamentnim magnetima na osnovu rijetkih zemnih metala koje dostižu nekoliko puta veću vrijednost magnetne indukcije (magnetske snage) od feritnih magneta. Osnovne komponente magnetnog separatora su magnetske pomične rešetke. Dostižemo vrijednost magnetske indukcije do 14 000 G!

Separatori suhih smjesa sa automatskim čišćenjem

Magnetni separator se koristi za hvatanje metalnih magnetnih nečistoća iz praškastih materijala sa dobrim svojstvima rasipanja. Proces čišćenja je potpuno automatiziran i tako nije neophodna posluga ljudskom radnom snagom. Najveći mogući kvalitet separacije!

Rotacijski magnetni separatori

Rotacijski separator je namjenjen za separaciju nečistoća iz manje propustljivih smjesa sa manjim osobinama proticanja i većim sadržajem materijala u obliku zrna. Komponenta sa megnetnim cjevima je smještena na vratilu, koje ima elektromotorni pogon. Tjekom separacije se magnetne cjevi glatko okreću. Moguće je mijenjati brzinu rotacije zavisno od vrste i količine separisanog materijala.

Pločasti magnetski separatori

Pločasti separator služi za separaciju nečistoća iz lahko prostupnih smjesa sa lošijim osobinama rasipanja i materijala koji je više zrnast, koji ne bi kroz magnetske rešetke ispadao kontinuirano. Uobičajeno su opremljeni feritnim magnetima. Prednost ovih separatora je podesivi otvor/zatvarač koji ravnomjrno usmjerava protok materijala direktno na magnetnu ploču. Takodjer i u automatskoj verziji!

Magnetne šipke za ispitivanje

Magnetne šipke za ispitivanje služe za ispitivanje, da li Vaš materijal sadrži metalno-magnetske nečistoće. Opremljen je vrlo jakim neodimijumski NdFeB magnetima. Nečistoće odstranite, tako što ćete pritegneti plastičnu ručicu i magnetne nečistoće će otpadnuti.

Magnetne ploče iznad pokretne trake

Magnetna ploča iznad pokretne trake je namjenjena za separaciju male količine metalnih magnetnih nečistoća iz lahko propustnih smjesa, koje se transportuju na pokretnoj traci. Za očuvanje potpune funkcionalnosti je potrebno ploču čistiti svakoga dana.

Magnetni separatori metala iznad pokretne trake

Magnetni separator metala služi za separaciju naročito većih metalnih magnetskih nečistoća iz lahko propustnih smjesa, koje se transportuju na pokretnoj traci. Proizvodimo ih u izvedbi sa manualnim i automatskim čištenjem.

Magnetni bubnjevi

Magnetni bubanj služiza separaciju metalnh, magnetskih nečistoća iz praškastih smjesa (obojeni metali, plastični granulat, odpadne smjese, ugalj). Prednost magnetnog bubnja je to što nije sastavni dio pokretne trake i zato je njegovo korištenje univerzalnije.

Iznoseći magnetni bubanj

Iznoseći magnetski bubanj je određen za separaciju metalnih, magnetnih nečistoća iz rastresitih, ljepljivih smjesa koje se transportuju na transportnoj traci. Prednost iznosećeg magnetskog bubnja je dvostruka aeracija (provjetravanje) separisanog materijala.

Magnetski valjci

Magnetni valjak služi za separaciju metalnih, megnetnih djelova iz praškastih smjesa. Magnetni valjak zamjenjuje postojeći krajnji valjak pokretne trake. Dobro je upotrijebljavati ga takodjer tamo gdje treba zaštiti sljedeći uredjaj od oštećenja metalnim djelovima.

Magnetne šipke

Magnetne šipke su opremljene vrlo jakim NdFeB magnetima. Zahvaljujući vrlo tankom zidu pokrivene cijevi, konačna magnetna snaga je na površini magnetne cijevi 6 300 a 8 900 G! Pomoću ovih magnetnih šipki možete sami sklopiti magnetni separator po svom izboru.

Magneti za spremnik granulata

Magnet za spremnik granulata nalazi svoju upotrebu prije svega u industriji plastike , ukoliko je korišćen regranulat ili izdrobljeni materijal. Magnet je sposoban uvhatiti i vrlo sitne čestice metalne prašine. Lahko čišćenje!

Magnetni separatori nemagnetnih metala

Ovaj separator se uključuje u novu generaciju magnetsnh separatora . Omogućava separaciju takodjer i nemagnetnih metala od magnetsni metala i drugih nemetalnih čestica.

Separacione linije

Bavimo se projektovanjem, konstrukcijom i izgradnjom separacijskih linija. Prema potrebama kupca prrojektujemo separacone linije po mjeri, tako da ispunjavaju sve zahtjeve.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram