+421 918 989 695
Po - Pet: 8:00-16:00
magsy@magsy.sk
mi ćemo odgovoriti u roku od 48 sati
Pošaljite upit

Produkti

MENU

Uštedjeli smo inženjerskoj kompaniji 500.000 CZK

Magnetski separatori su uređaji koji koriste magnetno polje za uklanjanje magnetskih nečistoća iz različitih materijala. Ovi separatori igraju ključnu ulogu u uklanjanju neželjenih čestica, ne samo iz supstanci kao što su rashladne tečnosti, već i iz različitih specifičnih materijala, uključujući čokoladu ili brašno.

U srcu svakog separatora obično pulsira neodimijumski magnet, koji je jedan od najjačih magneta dostupnih na tržištu. Međutim, možemo naići i na separatore u čijem središtu se nalaze feritni ili SmCo magneti. Ovi inovativni alati nalaze primjenu u različitim industrijskim poljima. Uglavnom se koriste u prehrambenoj industriji, industriji papira, reciklaži, vađenju minerala, automobilskoj industriji, farmaceutskoj i hemijskoj industriji, te u mnogim drugim industrijama u kojima imaju važnu ulogu.

Uštedjeli smo inženjerskoj kompaniji 500.000 CZK godišnje

Zamislite kompaniju koja se bavi proizvodnjom motora i mjenjača, gdje je precizna proizvodnja ključna. Prethodno je kompanija trošila značajnu količinu novca na nove alate i oštrice alata za rezanje, zbog habanja uzrokovanog metalnim mikročesticama u emulziji. Ove mikročestice mogu degradirati ivice alata i dovesti do brzog trošenja.

Situacija se iz temelja promijenila kada su postavljeni magnetni separatori. Magnetski separatori efikasno uklanjaju metalne nečistoće iz radnih emulzija, čime se produžava vijek trajanja alata za obradu. Rezultat je bio smanjenje godišnjih troškova, što je na kraju značilo uštedu od više od 500.000 CZK godišnje.

Kakva je distribucija magnetnih separatora?

Klasifikacija magnetnih separatora zasniva se na prirodi materijala koji prolazi kroz separator i koji se naknadno čisti. Možemo ih podijeliti na separatore za rastresite materijale ili mješavine i separatore za tekućine i polutečnosti. Rasuti materijali uključuju, na primjer, brašno, šećer ili žitarice. S druge strane, u kategoriju tekućina i polutečnosti ubrajamo, na primjer, čokoladu, kečap ili rashladne emulzije.

Drugi aspekt za podjelu separatora u različite kategorije je način na koji se separatori rade i čiste. Magnete je uvijek potrebno očistiti od zarobljenih metalnih čestica i vrlo je važno ovu operaciju obavljati redovno. Ove radnje se mogu odvijati automatski ili ručno, što zavisi od specifičnog tipa separatora.

Upotreba magnetnih separatora ima nekoliko prednosti. Prvo, osiguravaju čistoću proizvoda, što je ključno za ispunjavanje zakonskih standarda uz istovremeno zaštitu potrošača. U oblasti inženjerstva, ovi uređaji se koriste i za čišćenje tečnosti tokom procesa proizvodnje. Zahvaljujući njima, kompanije mogu da smanje troškove usluga, jer čiste tečnosti su blaži prema proizvodnim tehnologijama.

U svijetu inženjeringa i industrijske proizvodnje, zbog jedne sitnice - metalnih čestica i prljavštine u radnim emulzijama, svake godine se troše hiljade kruna na rezervne dijelove, servis i nove alate. Srećom, postoji rješenje koje može dramatično povećati profitabilnost: magnetni separator.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram